-->

Satanizm Nedir?

Kökü çok eskilere dayanmasına rağmen yeni bir dinmiş gibi izlenim bırakan bir dindir.Satanizm kelime anlamı olarak şeytana tapma anlamına gelir. Satanizm; şeytana tapınma faaliyeti adı altında Yahudi-Hıristiyan geleneğine Yahudi - Hıristiyan din tahakkümüne ve özellikle de Hıristiyanlığa karşı başlatılan bir reaksiyonun adı olmuştur. Buna "Modern Protesto Hareketi" de denir.. Bu haraket dünyadaki bütün dinlere başkaldırma anlamına gelir.. Şeytanın en önemli özelliği olan muhalefet ve başkaldırıyı kendine adayan ve onun temsil ettiği her şeyin yanında yer alan bir haraketdir.
Macar asıllı Amerikalı Anton Szandor Lavey tarafından kurulan Şeytanın Kilisesi ile ortaya çıkıp bugüne kadar şekillenerek gelmiştir..Satanizm'in ibadeti Yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler olarak 2 şekildedir.. Satanizm en önemli kuralları 21 Satanist nokta, 9 büyük yasak ve 9 bildiridir.

21 Satanist Nokta

"The Dark Book of Satan" adlı eserde satanistlerin hayatı nasıl anlamaları gerektiği ve diğer bireylerle ilişkilerini düzenleyen yirmi bir satanist nokta şunlardır;

-Gücünü kaybetmemek için zayıf ve aciz (karaktersiz, kişiliksiz) olanlara saygı gösterme
-İçinde başarı yattığı için gücünü her zaman sına -Mutluluğu barışta değil zaferde ara
-Uzun süreli dinlenmeden ziyade istirahatlarını kısa tut
-Yeni bir şey yaratacaksan eskiyi tamamen yok et
-Ölümünü göremeyeceğin hiçbir şeyi çok fazla sevme
-Yapıyı Kumun üzerine değil kayanın üzerine inşa et... Çünkü yapı sadece bugün yada dün için değil her zaman içindir
-Her zaman, yapılmamışı keşfetmek için daha fazla çalış -Boyun eğmektense öl
-Demircilik ölümün kılıcını işlemek dışında hiçbir sanatsal değere sahip değildir. Çünkü ölüm getiren kılıç bir sanat şaheseridir-
-Her şey üstende başarıyı elde etmek için önce kendinin üstüne çık (kendini aşmayı öğren)
-Yaşayanların kanı yeni bir tohum yaratmak için iyi bir gübredir-Kurukafadan oluşan piramitlerin üzerinde duran kişi,daha uzakları görebilir
-Sevgiyi bir kenara atma, fakat onu her zaman tehdit et çünkü o bir sahtekardır
-Bütün büyük olan şeyler acı üzerine kurulmuştur-En önde olmaktan çok en üst de olmaya çalış, çünkü büyüklük orada yatar
-Daha önceden yaratılmış engelleri yok etmek için taze ve güçlü bir rüzgar gibi gel
-Bırak sevgi, hayatında bir amaç olsun, ama en büyük hedefin büyüklük olsun
-Erkek dışında hiçbir şey güzel değildir ama bütün her şeyden güzel olan kadındır
-Gücü engellediği için bütün aldanma ve yalanları reddet

Satanizm'in 9 Büyük Günahı

Satanizm diğer dinleri reddettiği gibi bazı kurallar koymuştur.. Satanizm'de ki 9 büyük yasak şunlardır;

1- Aptallık (Stupitiy)

Aptallık ilk günahlardandır. Satanistler hayatın tuzakla dolu olduğunu ve aptal olmamamız gerektiğini söyler..

2- Olmadığın gibi gözükmek (Preteniousness)

Böbürlenmemek gerekli ve 2 yüzlü olmamamız lazım.

3- Solipsizm

Anlamı başkalarına karşı, karşıdaki kişi nasıl davranıyorsa size sizde ona öyle davranmanız gerektiğini söyler ve kolaylıkla yanılgıya düşülebileceğini bu yüzden dikkatli olmamızı öğütler.

4- Kendini kandırmak (Self - Decient)

Satanistler için en büyük günahlardandır. Karşındaki kişilere her hangi bir nedenden dolayı) benim evim var benim .... var gibi böbürlenerek olmadığı halde var göstermeye çalışmayı yasaklar.  Satanizm için asıl olan bireysel çıkardır ve kutsal olan bireyin sadece kendisidir.

5- Sürüye uymak (Herd Conformity)

Bir kişi birinin isteklerini yerine getiriyorsa mutlaka karşılık istemelidir.. Aksi takdirde bir çok kişinin isteklerine uyacağı için o köle konumuna düşer.. BU nedenle köle olmaktansa akıllı bir efendi seçmelidir.

6- Perpektif eksikliği (Lack Of Perspektive)

Satanizm yaşayarak her gün tarih yazıldığını bu süreçte perspektif eksikliğinin büyük acıları da beraberinde getireceğini bildirir. Bu nedenle her zaman geniş tarihsel ve sosyal olguları görmek gerekmektedir. Sürüye uymak özgürlüğü kısıtlar.

7- Ortodoksları unutmamak ( Forgetfulness)

Daha önce var olan şeylerin farklı gösterilebileceğini bilmemiz gerekir. O yüzden dikkatli olmalıyız.


8 - Conterproductive pride

Satanizm'in kuralı, "eğer sizin için faydası varsa yapın"dır. Fakat sizin aleyhinizeyse ve köşeye sıkıştığınızda tek çare çok üzgünüm gibi tek cümleyse. Onu yapın ama daha sonra o işin peşini bırakmayın. Bireysel çıkar çok önemlidir.

9- Estetik eksikliği ( Lack of Aesthetics)

Başkalarına güzel görünmeye çalışmamak gerekir. Kendinize yakışanı şeçmelisiniz.

Satanizm'in 9 Büyük Bildirisi

Satanizmin 9 büyük bildirisi ise şunlardır;

  1. Satanizme göre insan her istediğini yapmalıdır.
  2. Satanizm ruhsal umutlardan yana değildir. Var oluşu savunmalıyız.
  3. Satanizm nankör insanlarla uğraşmak yerine hak edenlere incelik göstermeyi emreder.
  4. Satanistler kendilerine yapılan haksızlığı, aldatmayı kesinlikle bırakmayı emretmez. Mutlaka intikam almamız gerektiğini söyler..
  5. Satanizm vampir olmak uğraşmamız gerektiğini daha farklı sorumluluklarla uğraşmamız gerektiğini söyler.
  6. Satanizm tüm dinlerde günah diye dayatılan şeyler duygusal ve zekasal zevkten ibarettir der.
  7. Şeytan kilisenin en sadık dostudur.
  8. Satanizme göre insanlar genellikle hayvanlardan daha kötüdür.
  9. Satanizm'e göre insan kendini kandırmamalı olduğumuz gibi görünmemizi öğütler.
İbadet ve Ahlak anlayışları

Satanizm'in düşman dini hristiyanlıkdır. Cinsel sapıklıklar, cinayetler, kara büyü ve cadılık Satanistlerin bizzatihi yaptıkları olaylardır. Satanizm 'de bazı sayılar öenmlidir. 13 sayısı kutsaldır.. 666 sayısınada önem verirler ve bu sayının kutsal kitaplarda (Tevrat, Zebur, İncil) geçen Şeytan ile ilgili ayet sayısına denk olduğu söylenir. Kediler şeytana en yakın hayvan olduğu söylenir., bu sebeble ayinlerde kedi keserek ruhi anlamda şeytanla birleştiğini iddia ederler.

Satanistlerde Tören
Ortaya konulan pentagram etrafında mum koyup, baltaların elde tutulması, ters haç işaretinin çizilmesi veya tahta bir haçın yakılması, Şeytana dua edilmesi ve kurban olarak bir kedinin kesilerek kanının içilmesi ile devam edilip, çoğunlukla burçları aynı olan veya birbirine yakın kız ve erkeklerin sex yapmasıyla biter.. Bazı  satanist ayinlerinde bakire kızlarda kurban olarak sunulur.Satanistlerin en önemlisi gizliliğidir. Grup üyelerinin ailesi arkadaşı dahi bilmemesi gerekir. Eğer söylerlerse şeytan tarafından lanetleneceğine inanırlar.


Satanistler için intihar bir ibadettir.. İntiharın seçilme sebebi, tüm dinlerde intiharın yasak olmasıdır. İntihar eden kişi veya grup elamanlarınca yapılan telkinlerle buna zorlanan şahıslar bir an önce ölüp cehenneme giderek Şeytana hizmet etmeyi düşünmektedir.

Kutsal Kitapları

Anton Szandor Lavey 'in yazmış olduğu Satanist Bible (Şeytanın Not Defteri ) isimli kitap, Satanist gruplarca Şeytan 'ın kutsal kitabı olarak kabul edilmektedir. Bu kitap ta kısaca şu ilkeler açıklanmaktadır ;

  1. Sonsuz kişisel tatmin için çalış
  2. Hayatı canlı yaşa
  3. Düşmanından nefret et, sana vuranı yok et
  4. Basit bir hayat yaşa,hayvanlar gibi ol
  5. Günah denen şeyleri savunmak gerektiğini
  6. Şeytanın öcü olarak kullanıldığında tüm dinlerin dostu olduğu
  7. İstemedikçe kimseye akıl vermemeyi
  8. İnsanın kendisini asla aldatmaması gerektiği


Günümüzde Satanizm


En çok norverçde görülmektedir. Norveç'in dışında ABD, Rusya, Polonya, Almanya da görülmekle beraber dünyada tüm ülkelerde şeytana tapan kişilere ve topluluklara rastlanır. Şeytanın Kilisesi adı altında örgütlenmeye çalışmalarına rağmen Satanizm de her şey, bireyciliğe dayandığından dolayı bu çok zor görünmektedir. Özellikle Satanist cinayet ve İntihar olaylarıyla gündeme gelmekte ve Bazı ülkeler tarafından yasaklanmışlardır. Ülkemizde Satanizm bir din olarak kabul edilmemek ve Satanizm'in yaygınlaşması toplum düzenini bozduğundan dolayı engellenmektedir. Tüm dünyadaki sayıları hakkında bir tahmin yapmak oldukça güç olmasına rağmen ülkemizde sayılarının 3.500 civarında olduğu söylenmektedir.
Satanizm Nedir? Satanizm Nedir? Reviewed by Unknown on Aralık 25, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.

2016 Copyright © Tüm Hakları Saklıdır.