-->

Lucid Rüya Nedir

Rüyanın Kontrolü LUCİD RÜYA


1. ‘Lucid’ ne demektir?

Lucid kelimesinin anlamı berrak yani anlaşılır demektir. Lucid rüyayı bir cümleyle özetleyecek olursak kontrol edilebilir gerçekçi rüya demektir.

2. ‘Rüyam gerçekti de, aslında şu anda mı rüyadayım?’

Bazen rüyalarımız çok gerçekçi olabiliyor değil mi etkisinden çıkamıyorsunuz o gün boyunca.Bu rüyaları REM Uykusunda görürüz. REM uykusunda beyin tam çalışır. Rüyanızda bir şey sizi korkutur. Bir anda yatakdan fırlayabilirsiniz. Size zarar gelmemesi için rem uykusu sizi felçli duruma sokar.

3. Nasıl  olacak ?

Örneğin rüyanızda ölen bir yakınınızı görürsünüz. Bu nasıl olur bu kişi ölmüştü dersiniz. Ve tam bu anda rüyada olduğunuzu farkedersiniz. Eğer uykudan uyanmazsanız rüyada yapamayacağınız şey yoktur. Artık o dünyanın tanrısı siz olursunuz.

4. Ya sonra?

Rüyadasınız ve rüyada olduğunuzu biliyorsunuz. Şimdi uçak olmadan süper güçlere sahip bir kişi gibi uçabilir. Hayranı olduğunuz bir sanatçıyla görüşebilir yada başka bir şey yapabilirsiniz :) Uzun uzun gökdelenler yaratabilir onları patlatabilirsiniz. Bu sizin hayal gücünüze kalmış. Örnek verecek olursam en son gördüğüm lucid rüyada apartmanlardan apartmanlara atlıyordum. İnanın o rüzgarı iliklerime kadar hissediyordum.

5. Tehlikeli midir?

Ölürsen uyanamazsın, yok gerçekle rüyayı ayırt edemezsin, hayattan zevk almazsın gibi saçmalıklara inanmayın. Zaten siz aşırıya gitmedikçe bir şey olmaz. Her şeyin fazlası zarardır. Zaten merak etmeyin bunca yıllık tecrübem var aşırıya gidecek imkanım olmadı. Merak etmeyin.


7. ‘Lucid rüya’yı nasıl kontrol edebilirim?

Gün içinde sık sık rüya görüyor muyum diye kendinize sorun ve gerçeklik kontrolü yapın çevreye ortama bakın bir gariplik yoksa rüyada değilsiniz demektir. Her gün çok çok bu deneyi yaptığınızda rüyanızda da yapacaksınız. Ve bu sayede garipliklikler nedeniyle rüyada olduğunuzu anlayacaksınız.




Eğer Lusid Rüya Görebilirseniz 
-Tüm fantezilerinizi gerçekleştirebilir
-Rüyanızdaki dünyanın tanrısı olabilir
-Gerçekte yapamadığınız herşeyi Rüyanızda  yapabilirsiniz.

Eğer lucid rüya görebilirseniz rüyada zekanızın kat kat arttığını göreceksiniz. çünkü rüyalarda beyniniz inanılmaz çalışır.
Bu faydadan yola çıkarak yapabileceklerinizi düşündünüz mü hiç ?
Birçok yazar, şair, bilim adamı, senarist, bestekâr ortaya koydukları eserleri veya bulguları rüyalarına dayanarak elde ediyorlar. Belki de izlerken hayranlık uyandıran birçok başyapıt film böyle oluşturuluyordur.


Gördüğüm Lusid Rüyalardan Öğrendiklerim
1- İlk Rüyanız Uzun Sürmüyor

2- Eğer Yeni Başladıysanız Her İstediğiniz Hemen Gerçekleşmiyor Git Gide Dahada Alışmaya Başlıyorsunuz Ve O Zaman Gerçekleşiyor


3- Diğer ruyalardan gerçekçi oluyor. Bir keresinde lucid rüya gördüğümde uçmaya çalıştım. Gerçekten harikaydı. Rüzgarı iliklerime kadar hissediyordum.

4- Gerçek Dünyadaki Gibi Planladığınız Her Şey Bazen Aklınıza Gelmiyor (Elleri Sürtmek Felan)

Lucid Rüya Görmek İçin Teknikler


Öncelikle her gün  uyumadan önce bol bol lucid rüya kavramını düşünmenizi istiyorum. Bilirsiniz uyumadan önce bir şeyi uzun süre düşündünüz mü rüyanızda görebiliyorsunuz.

Rüyada olduğunuzu farkettiginiz an ellerinizi birbirine sürtün ve bu bir rüya ve uyanmak istemiyorum deyin. Ruyanız daha uzun sürecektir. ?


Kendinize bir şarkı seçin şarkının ne olduğu hiç farketmez. Hergün boş zamanlarınızda bu şarkıyı dinleyin bu size lucid rüyayı anımsatsın. Alakası olmayacak şarkıyla lucid rüyanın ama siz öyle düşünün. Ve bu şarkıyı dinlerken rüyada olup olmadığınızı kontrol edin. Etrafa bakın nerde olduğunuza bakın garip şeyler oluyor mu bakın. Gariplik yoksa rüyada değilsiniz demektir. Bunu her gün yaparsanız uyumadan önce bu şarkıyı dinlediğinizde de bu şarkı rüyayı anımsattığı için rüyada, rüyada olup olmadığınızı kontrol edeceksiniz.

Telkin Mp3 Dinleyerek Lucid Rüya Görme

Bu konuya göz atınız.



Başka bir teknik ise


Rahatlayın ve zihninizi susturun.Kafanızdaki tüm gereksiz düşünceleri atın.Daha sonra kendinize rüyada mıyım diye telkin verin.Ama onun dışında bir şey düşünmeyin.Uyuyana kadar bunu söyleyin.Bunu yapmanızın sebebi en son ne düşünürseniz beyniniz onu yapar rüyada.Eğer başarabilirseniz rüyaya bilinçli bir şekilde girersiniz

Not:Eğer alarm kurup rem uyku evresinde uyanırsanız başarılı olma oranı artar.
                               

WİLD TEKNİĞİ

Wild tekniği vücut uyurken beynin bilinçli olması halidir.Bu şekilde lucid rüya görülebilir.

Gözlerinizi kapatın  vücudunuzu rahatlatın.Meditasyon ile olabilir.Vücudunuz iyice rahatlamış olmalı.Vücudunuz iyice rahatlayınca, sırt üstü uzanın.Bu teknikte zihni susturmak ve rahatlamak çok önemli.Çünkü hiç kıpırdamamak gerekli.Daha sonra içinizden sayı sayın yada nefesinizi izleyin.
Ama bilincinizi kaybetmemeniz gerek.

Çünkü hiç kımıldamadığınız ve bir şey düşünmediğiniz için beyin uyku moduna girecek ve gözünüze imgeler(şekiller) gelmeye başlayacak.Bu rüyanın oluşumuna bir göstergedir.Rüyanın oluşumu başladığı için panik yapmamanız gerek.Eğer sakin olursanız.Rüya oluşacak ve bir anda kendinizi rüyada bulacaksınız.Bu adımları bilincinizi kaybetmeden uygularsanız lucid rüyaya adım attınız demektir.



Aytaşı Nedir ? Lucide Yararı Nedir?

Okuduğum birkaç deneyimden biliyorum aytaşı sayesinde rüyaları daha net hatırlıyorsunuz. Eğer lucidi fazla görmek istiyorsanız bu taşı kullanabilirsiniz çünkü bu taş lucide çıkmayı kolaylaştırıyor (çok emin değilim okuduklarımdan çıkardığım bir fikir)

Reeme Nedir ?

Remee lucid rüya görmenizi sağlamak için geniş çaplı araştırmalar sonucu geliştirilmiş özel bir cihazdır. Lucid rüyanın anahtarı rüya gördüğünüzü uyku sırasında fark edebilmenizdir. İşte REMEE burada devreye giriyor. Normal bir uyku maskesinin içerisine bir mikrokontrol çipi yerleştirilmiştir.
Uyku devreniz sırasında REMEE'nin sensörleri sayesinde kişiye göre ayarlanan ışıkları yanar, bu ışıklar sizi uyandıracak güçlükte değildir. Uyku devreniz sırasında beyniniz bir anormallik olduğunu sezecek ve böylece lucid dünyasının kapısından içeri gireceksiniz.. Remee kişiselleştirilebilir ışık motifleri ile, bir rüyanın içinde olduğuna dair kullanıcıya veriler yollayarak, rüya kontrol sürecini başlatıyor.
Ve Bu Ürüne yaklaşık 250 TL ye Sahip Olabilirsiniz

İşte Buda Tanıtım Videosu:
http://www.youtube.com/watch?v=b0l35_LQfaM



Rüyaları Hatırlamak İçin

-Rüyaları Hatırlamanın En İyi Tekniği Rüya Günlüğü Tutmaktır

-Peki Nasıl Yapacağız ?

-Yatağınıza Gidin

-Defter Ve Kalemi Masaya Koyun

-Alarmınızı Kurun

-İsterseniz Rüyanda Ne Gördün Gibi Yazıları Görebileceğiniz Bir Yere Koyun

-Uyandığınızda Gördüğünüz Rüyayı Düşünün

-Deftere Yazın

-Ve Her gün Bu Rüyaları Okuyun




İLGİLİ ARAMALAR



lusid rüya
lucid rüya nasıl yapılır
lucid rüya teknikleri
lucid rüya görme teknikleri
lucid rüya nedir
lucid rüya nasıl görülür
lucid rüya programı lucid rüya zararları


Lucid Rüya Nedir Lucid Rüya Nedir Reviewed by Unknown on Eylül 18, 2015 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.

2016 Copyright © Tüm Hakları Saklıdır.